2012. július 13., péntek

Culture Night, avagy az országok találkozása


A szerdai nap a „Hány ember fér be maximálisan egy konyhába?” mondat jegyében telt. Este ugyanis a tábor egyik legnépszerűbb eseményére, a Culture Night-ra, azaz nemzetközi estre került sor. Előzetesen le kellett jelenteni, hogy ki szeretné képviselni egy-egy desszertes asztallal hazáját, végül ők jelentkeztek: Amerika, Anglia, Wales, Skócia, Írország, Ausztrália, Lengyelország, Magyarország, Hollandia, Új-Zéland, Vermont állam, Korea, Svédország -  remélem, nem hagytam ki senkit. Mi, magyarok kétféle süti elkészítése mellett döntöttünk, nevezetesen a keksztekercs és a csörögefánk (nagyanyám receptje után). Megrendeltük a hozzávalókat, két deci rum kellett volna a fánkba, gondoltam biztos ami biztos, rendelünk egy üveg Bacardit! De sajnos nem lehet alkoholt hozni a táborba, be kellett érnünk a rumaromával.

Délutáni szünetünkben négyen lányok nekiestünk a munkának, mellettünk dolgoztak a különböző nációk nagyon lelkes képviselői. Javában gyúrom a fánkot, mellém sündörögnek az amerikai gyerekek, hogy hát te mit csinálsz? Mondom magyar fánkot, erre kétszer megpördültek a tengelyük körül, hogy hurrá, a fánkot imádjuk! Akkor itt nagy baj nem lehet, gondoltam boldogan. Vacsora után kisütöttük – a karbantartós fiúk közreműködésével – a 4 adag fánkot, majd szépen feldíszített tálcára helyeztük, ráküldtük a fahéjas porcukrot, középre szőlőzselét tettünk, ami csak halvány pótléka volt Anya baracklekvárjának.


A nagymama receptje meghódítja az Újvilágot


Keksztekercs magyaros blúzzal


Ádám és Attila remekműve


Amerikai kisfiú (Jeremy) magyar fánkkal

Elérkezett a fél nyolc, megnyitottak az asztalok. Nem szégyenkeztünk: Ádám és Attila egy fantasztikus,fából faragott Magyarországot helyeztek az asztalunkra, de a bőröndjeinkből előkerült többek között egy magyaros porcelán kiskanál, felespohár, Magyarország háromnyelvű képeskönyv, matyómintás blúz, Rubik-kocka, paprikás hűtőmágnes, egyebek. A keksztekercs és a fánk összesen 10 percig díszelgett az asztalon, a gyerekek mindent befaltak, örült a szívünk, nagy sikert arattunk! Miután már nem maradt több kajánk, körbenéztem,mivel készültek a többiek? Az angol asztalnál Tom beöltözött Erzsébet királynőnek, egy kis trónon ült, lehetett vele fényképezkedni. Az ausztráloknál volt célbadobás, a skótoknál valaki beöltözött Loch Ness-i szörnynek. A koreaiak csináltak sushit, és kérésre ráírták a nevedet koreaiul alkoholos filccel a kezedre. A walesiek báránynak öltöztek, a két holland fiú nagyon visszafogta magát, hát ugye azt, amiről a leghíresebb az ország, legális körülmények között nem lehetett volna behozni, és itt most nem a piroslámpás negyed lakóira gondolok.


Őfelsége balján guggolva


Írország


Ausztrália


Hollandia

Az est csúcspontja, a rengeteg édesség elfogyasztása után a nemzetek himnuszainak előadása volt. Mindenhol kiállt egy kisebb-nagyobb csapat, szegény új-zélandi leányzó egyedül volt, úgyhogy pár fiú maorinak öltözve (vetkőzve) kisegítette, előadtak egy törzsi táncot. Szerencsére senki nem az énektudásunkra volt kíváncsi, mindenki óriási tapsot kapott. Érdekes érzés volt, amikor egy szál magyar zászlóval kint álltunk, és az amerikai gyerekek szájtátva hallgattak minket. Itt azért kijött, hogy mégis csak a mi himnuszunk a legszomorúbb.


 Rubik-kocka világtalálkozó


Hajrá magyarok:) 
Balról jobbra: Somogyi Anna,Ádám, mögötte Bálint, Erika, jómagam és Gabi, mögöttünk Attila, jobb szélen Mihály







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése