2012. június 19., kedd

Élet a táborban,és azon is túl


Tegnapelőtt ellátogattunk a Club Chameleon-ba. Nagy sárga iskolabuszokkal jöttek értünk a táborba, mindenkit felpakoltak, és irány a szórakozóhely. Itt már mindjárt megjegyezném, hogy ez a kimenetel nem megy csak úgy,magától. Rögtön rengeteg fontos szabályba ütközöl. Először is mindenki egyenként felírja a nevét és a tábor elhagyásának időpontját egy külön erre a célra kinyomtatott papírra. Majd sorban áll a busznál, ahol még egy listán kipipálják a nevét. Visszaérkezés ugyan így: listaellenőrzés után felszállsz a buszra ( arra,amelyikkel jöttél! Nehogy a másikra szállj fel!), hazaérkezve pedig szépen még egyszer sorban állsz, felírod a neved és a visszaérkezés időpontját, majd mielőtt elmennél aludni, felírod a faházba indulásod időpontját. Számon tartanak. Nem lehet kicsúszni a rendszerből. Anya ne aggódj, ha minden erőmmel azon lennék, hogy elveszítsenek, akkor se tudnék meglógni…

Szóval a klub. 21 éves korod előtt szóba sem állnak veled, még egy Bambira sem ugorhatsz be. Rögtön a bejáratnál fényképes igazolványok gondos ellenőrzése,pislogott is nagyokat a biztiboy a magyar jogosítványra, majd felhomályosítottam, hogy az ott lenn a szülinapom, higgye már el, a 80’-as évek gyermeke vagyok. Kapsz fehér karszalagot, aztán mehetsz: jobbra a bárpult, balra a tánctér plusz még egy bárpult. Mi megcéloztuk a jobb oldalt, és rögtön Budlight sörrel indítottunk. Majd nemsokára megjelent a nagyfőnök ( a tábor tulajdonosa), mindenkinek egyenként jó szórakozást kívánt, majd rendelt horribilis mennyiségű pizzát –ügyesen még mielőtt mindenki belelendült volna az ivásba,hogy legyen ami felszívja az alkoholt. Az előrelátó óvintézkedések megtették amit kellett, mindenféle nagyobb bökkenő nélkül éjfélre visszaértünk a táborba. Meg kell mondjam azért ezek a sárga varázslatos iskolabuszok nem a legkényelmesebbek, itt aztán érzed az út minden kis egyenetlenségét,úgy igazán.


Egy sör, egy tó - Lake Plunkett



A varázslatos iskolabusz


A magyar csapat, plusz akik még csak tanulnak magyarul


Az esték többsége csendes biliárdozással, beszélgetéssel,társasjátékozással telik, bár többre ne is számítsanak tőlem, fél 7-ig dolgozunk,reggel 7től, kisebb-nagyobb megszakításokkal. Van egy kellemes Staff Lounge nevezetű faház, amolyan társalgó, itt tölti a magyar kolónia ideje nagy részét. Most is éppen itt ülök, a többiek békésen szundikálnak vagy interneteznek mellettem a moly-és egérrágta kanapékon.

Tegnap este szürreális dolog történt. Éppen a fürdő felé igyekeztem, úgy este 8 óra tájban, mikor ordenáré sikítozásra lettem figyelmes. Mondom megnézem, hátha valakit kínoznak. Lányok egy nagy csoportja egymást túlharsogva vinnyogott egy faházban, mert egy apró kisegér bement körülnézni. Nagy nehezen egy kartonlappal finoman kitessékelték. Belépek a faházba, és a lány aki ajtót nyit, mintegy üdvözlésképpen ki akarja festeni a körmömet. Mondom ácsi! Mi folyik itt? Elképesztő látvány tárult a szemem elé: bal oldalt a földön ipari mennyiségű körömlakk, vagy nyolc lány üli körbe, jobbra az ágyakon lányok egymás arcára kenik fel a mélytápláló rehidratáló maszkot, valaki gitározik…kész bolondokháza. Ha nem slisszanok ki időben, három perc múlva én is fehér maszkkal, lilára lakkozott körmökkel ültem volna a földön.

A fürdőből hazafelé menet egyszer csak elém lépett egy őzike, én biztosan jobban megijedtem, mire ő elkezdett az erdő felé sétálni (az egész tábort erdő veszi körül, mindenféle elképesztő állattal, mint már korábban említettem). Amúgy esténként gyakran látni itt skunk-ot, ami nagyjából büdösborznak fordítható. Nem veszélyes, csak nem szabad hagyni,hogy lepisiljen. Elvétve van mosómedve is, ha nem csomagoltad be eléggé a táborba illegálisan becsempészett mogyoróvajas csokidat (nem lehet semmilyen mogyorószármazék a táborban,az allergiás gyerekek miatt,akik még itt sincsenek…). Minden nap látok nyuszit, mókust, chipmunkot (ez is ilyen mókusféle, mint a Chip&Dale című mesében), az egyik például a fürdőszoba alatt lakik. Szeretnék hazavinni egy ilyen chipmunk-ot, csak még nem találtam ki, hogy hogyan…


Bunk "E", azaz E jelű faház,itt lakom egyelőre


Az én kis ágyikóm. A törölközőválasztás nem véletlen.


Tarantulába oltott pillangó hibrid.Ilyen mutáns lények várnak este az ajtónál. Lázló-szánnak biztos tetszene.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése